Výroční zpráva za rok 2014

06.01.2015 16:53

Poslání spolku

Divadelní spolek Oujezdáček je dobrovolným, nezávislým a svobodným sdružením fyzických osob na základě společného zájmu a podle zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů a ve znění pozdějších předpisů.

Základním principem fungování spolku je inspirovat spoluobčany ke smysluplnému a společensky prospěšnému využívání volného času.

Cíle spolku

Cílem DS Oujezdáček je kulturní, mravní a všeobecně výchovné působení v České republice, zejména ve Středočeském kraji. Za tímto účelem bude sdružení usilovat o působení na různé skupiny obyvatel (např. děti, matky s dětmi, mládež, studenty, důchodce, atd.) s cílem působit na zvyšování úrovně ve výše uvedených oblastech.

Struktura spolku

Nejvyšším orgánem DS Oujezdáček je členská schůze, kterou tvoří všichni členové spolku. V roce 2014 naše členská základna čítá celkem 22 aktivních členů. Ze stanov spolku vychází forma jeho řízení. Funkci statutárního orgánu vykonává předseda, v jeho nepřítomnosti místopředseda, kteří jsou voleni ostatními členy spolku.

Pracovní setkání členů spolku

Členové spolku se scházejí pravidelně 1x do roka za účelem ujednání programu a jeho propagace, rozdělení úkolů a činností týkajících se akcí a projektů, zhodnocení příjmů a výdajů spolku. Nepravidelné pracovní schůzky se sjednávají aktuálně dle potřeby.

Činnost spolku

Do činností divadelního spolku Oujezdáček patří především kulturní a volnočasový rozvoj obce Červený Újezd. DS Oujezdáček zahájil svou činnost 3. 6. 2011, od té doby se podílelo na řadě kulturních akcí. Na tyto veškeré aktivity se snažíme získat finanční prostředky od sponzorů, všichni členové spolku pracují bez nároku na mzdu, pouze dobrovolnicky. Velice úzce spolupracujeme s místním Obecním úřadem.

Činnosti a akce podpořené DS Oujezdáček za uplynulý rok

• Únor

III. divadelní ples Červený Újezd

• Březen

Maškarní průvod Červený Újezd

• Duben

Divadelní představení Bylo nás pět DS Prčice

Divadelní představení Bylo nás pět Červený Újezd

• Květen

Kulturní program ke Dni matek Červený Újezd

• Červenec

Divadelní představení Bylo nás pět Vojkovský špejchar

• Prosinec

Mikulášská nadílka Červený Újezd

Propagace divadelního spolku Oujezdáček

Hlavním informačním kanálem spolku jsou naše webové stránky https://www.oujezdacek.cz/ , které se aktuálně doplňují a upravují. Na stránkách najdete popis dění a fotografie divadelního spolku. Svou činnost prezentujeme i na sociální síti Facebook. Díky Obecnímu úřadu můžeme svou činnost prezentovat i na informační tabuli na návsi v Červeném Újezdě.

Vize a plány do budoucna

Naším zásadním cílem je i nadále šířit dobré jméno divadelního spolku, rozvíjet povědomí obyvatel o smysluplném trávení volného času. Naší hlavní náplní je ochotnické divadlo, které stmeluje všechny členy spolku a díky kterému je naše obec známá v širokém okolí. Doufáme, že se i v nadcházejícím roce budeme moci účastnit kulturního dění v obci.

Poděkování

Rádi bychom zde vyslovili poděkování všem, kteří v roce 2013 přispěli na činnosti spolku. A to jak členům spolku, kteří se podílejí na činnosti v rámci svého volného času a dobré vůle, tak našim milým přátelům, bez jejichž pomoci by náš spolek nemohl fungovat.

Adresa

Divadelní spolek Oujezdáček