Výroční zpráva za rok 2013

16.12.2013 15:35

Výroční zpráva Občanského sdružení Oujezdáček 2013


 

Poslání sdružení

Občanské sdružení Oujezdáček je dobrovolným, nezávislým a svobodným sdružením fyzických osob na základě společného zájmu a podle zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů a ve znění pozdějších předpisů.

Základním principem fungování sdružení je inspirovat spoluobčany ke smysluplnému a společensky prospěšnému využívání volného času.

Cíle sdružení


 

Cílem Občanského sdružení Oujezdáček je kulturní, mravní a všeobecně výchovné působení v České republice, zejména ve Středočeském kraji. Za tímto účelem bude sdružení usilovat o působení na různé skupiny obyvatel (např. děti, matky s dětmi, mládež, studenty, důchodce, atd.) s cílem působit na zvyšování úrovně ve výše uvedených oblastech.

Struktura sdružení

 

Nejvyšším orgánem OS Oujezdáček je Rada sdružení, kterou tvoří všichni členové sdružení. V roce 2013 naše členská základna čítá celkem 23 aktivních členů. Ze stanov sdružení vychází forma jeho řízení. Funkci statutárního orgánu vykonává předseda, v jeho nepřítomnosti místopředseda, kteří jsou voleni ostatními členy sdružení.

Pracovní setkání členů sdružení

 

Členové sdružení se scházejí pravidelně 2x do roka za účelem ujednání programu a jeho propagace, rozdělení úkolů a činností týkajících se akcí a projektů, zhodnocení příjmů a výdajů sdružení. Nepravidelné pracovní schůzky se sjednávají aktuálně dle potřeby.

Činnost sdružení

 

Do činností občanského sdružení Oujezdáček patří především kulturní a volnočasový rozvoj obce Červený Újezd. OS Oujezdáček zahájilo svou činnost 3. 6. 2011, od té doby se podílelo na řadě kulturních akcí. Na tyto veškeré aktivity se snažíme získat finanční prostředky od sponzorů, všichni členové sdružení pracují bez nároku na mzdu, pouze dobrovolnicky. Velice úzce spolupracujeme s místním Obecním úřadem.


 


 

Pravidelné činnosti a akce podpořené OS Oujezdáček

  • Únor

              Maškarní průvod Červený Újezd

              II. divadelní ples Červený Újezd

  • Duben

              Divadelní představení Světáci Červený Újezd

  • Květen

Kulturní program ke Dni matek Červený Újezd

  • Červen

115 let s divadlem – divadelní slavnosti Červený Újezd

(podpořeno z Fondu hejtmana Středočeského kraje)

  • Září

Divadelní představení Kašpárek a Kopřivka pro ICSS Odlochovice

  • Říjen

Divadelní představení Kašpárek a Kopřivka Červený Újezd

  • Listopad

Divadelní představení Kašpárek a Kopřivka pro DS a LDN Prčice

  • Prosinec

Mikulášská nadílka Červený Újezd


 

Propagace občanského sdružení Oujezdáček

Hlavním informačním kanálem sdružení jsou naše webové stránky https://www.oujezdacek.cz/ , které se aktuálně doplňují a upravují. Na stránkách najdete popis dění a fotografie občanského sdružení. Svou činnost prezentujeme i na sociální síti Facebook. Díky Obecnímu úřadu můžeme svou činnost prezentovat i na informační tabuli na návsi v Červeném Újezdě.


 

Vize a plány do budoucna

 

Naším zásadním cílem je i nadále šířit dobré jméno občanského sdružení, rozvíjet povědomí obyvatel o smysluplném trávení volného času. Naší hlavní náplní je ochotnické divadlo, které stmeluje všechny členy sdružení a díky kterému je naše obec známá v širokém okolí. Doufáme, že se i v nadcházejícím roce budeme moci účastnit kulturního dění v obci. Již připravujeme další, v pořadí III. divadelní ples, tradiční je i divadelní představení, které připravujeme na jaro příštího roku.

Poděkování


 

Rádi bychom zde vyslovili poděkování všem, kteří v roce 2013 přispěli na činnosti sdružení. A to jak členům sdružení, kteří se podílejí na činnosti v rámci svého volného času a dobré vůle, tak našim milým přátelům, bez jejichž pomoci by naše sdružení nemohlo fungovat. Nemalé díky patří Obecnímu úřadu Červený Újezd, dotačnímu fondu hejtmana středočeského kraje a Pohostinství Červený Újezd za ochotu, podporu a užitečné rady.


 

Kontakty

 

Adresa

Občanské sdružení Oujezdáček

Červený Újezd 48

257 88 Červený Újezd

 

e-mail: oujezdacek@seznam.cz

telefon: +420 736 616 242

IČ: 22886966

www.oujezdacek.cz

Kontaktní osoby:

Předsedkyně – Bc. Vladimíra Zubová

Místopředsedkyně – Jana Hrušková